Piept de pui umplut

de mihaelar63 in Pui, 26 Noi 2015 | 5561 vizualizari

 

 Aveam un piept de pui mare ce trebuia sa se transforme rapid in pranzul unei zile de sambata. Fara nici o reteta cautata in prealabil a iesit ce vedeti. Si a iesit bun. Bineinteles ca preparatul este perfectibil. Cu mare drag: ‪#‎gatescpentruocarte‬ !!!!

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept pui
  • 3 felii Kaizer
  • 6 catei uturoi
  • 1praz mic
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta dulce de ardei rosii
  • 1 tija telina
  • 1 lingura mirodenii-rozmarin, oregano, busuioc, fulgi ardei iute
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 1/2 lamaie -zeama
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
  • ridichi pentru decor
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut:

  1. Am spalat cele trei bucati de piept de pui . Se usuca carnea prin tamponarea cu prosp de hartie .
  2. Se spala legumele si se curata.
  3. Am amestecat prazul  si usturoiul tocate cu patrunjel verde , codite de ceapa , sare si oul intreg.
  4. Am despicat fiecare bucata de piept pe care am sarat-o si am uns-o cu amestecul de ou si verdeata .
  5. Am uns bucatile de kaizer cu pasta de ardei rosii si le-am asezat in mijlocul bucatii de piept de pui .
  6. Am rulat cu grija fiecare bucat si le-am pus intr-o tigaie cu parte care se desfacea in jos .
  7. Am pulverizat ulei de maslne peste bucatile de piept de pui si le-am condimentat cu mirodenii .Am pus in tigaie si o tija de telina taiata bucati si putina apa.
  8. Am acoperit tigaia cu o bucata de hartie de copt mototolita si udata cu apa [truc de la Jamie Oliver-astfel nu se usuca prea tare preparatul la coacere].
  9. Se pune la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20 minute dupa care se scoate hartia de copt .
  10. Intre timp am facut un pireu simplu de cartofi fierti fara coaja, amestecat cu patrunjel verde tocat .
  11. Am taiat felite subtiri untul si l-am distribuit peste bucatile de pui.
  12. Am dat inca 15 minute la cuptor sa se  rumeneasca frumos.
  13. Am scos bucatile de piept de pui, le-am lasat sa se tempereze si le-am feliat .
  14. Am pus tigaia pe ochiul superior a aragazului si am pus 100 ml apa, inca o lingura de unt, zeama de lamaie, sare si am lasat sa scada usor pana s-a format un sos.
  15.  Am servit rondelele de piept de pui cu pireu cald de cartofi, sos, ridichi si salata de castraveti .
  16. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Truc de la Jamie OLiver: Daca coceti si doriti ca parte superioara sa nu se arda sau usuce prea tare, acoperiti cu o bucata de hartie de copt mototolita si udadta. L-am vazut procedand astfel si cand a copt o paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut