Piept de rata cu suc de portocale

de Ksenya in Rata, 8 Iun 2020 | 3791 vizualizari

 

Un fel principal sofisticat pentru evenimente speciale.
Pafumat si delicat, cucereste garantat si pe barbatul pretentios sau alintat, in cazul in care doriti sa-l surprindeti de ziua lui sau...rasfatati, nu ezitati si incercati cu reteta de mai jos ;)

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g piept de rata
  • 30 g unt
  • 1 lingurita rasa zahar
  • Sucul de la o portocala mare
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Coaja de la portocala taiata fasii
  • 100 ml Grand Mariner
  • Sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu suc de portocale:

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine.

Pielea o crestam, dar nu prea adanc.

Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute.

Il scoatem intr un vas si-l lasam sa se odihneasca.

In grasimea ramasa, adaugam untul si zaharul, lasam 3 minute, apoi adaugam sucul de portocala, sucul de lamaie si coaja de portocala, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Stropim cu Grand Mariner si lasam sa evapore alcoolul.

Bucatile de carne se taie felii si se asezoneaza cu sosul format.

Se serveste cu piure de legume (pastarnac /telina) sau cu ce va place.

 

 

TIPS-URI

1

Carnea trebuie sa aiba miezul roze, nu preparati mult carnea

2

Se serveste cu vin rosul sec. Eu recomand "Lupi" de la Gitana sau un Pinot Noir

3

Spalati bine coaja citricelor ( in cazul in care nu aveti citrice bio) si indepartati surplusul de apa cu un prosop

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi