Pentru aluat:
Pentru crema:
Aluatul:
Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga apa, bicarbonatul de
amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu sarea.
Se framanta bine sa rezulte o coca potrivit de moale,
din care se formeaza mici bile.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina,apoi se aseaza bilele de aluat,
cu ceva distanta intre ele. La copt isi vor dubla volumul.
Se tin in cuptor 20-25 minute.
Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde se scoate mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale.
Miezul scos se foloseste la crema.
Crema:
Se bate untul cu zaharul farin.
Se adauga nucile, cacaua , esenta si miezul scos mai devreme.
Se omogenizeaza bine sa rezulte o pasta groasa.
Daca nu s-a legat , se adauga putin lapte.
Cu aceasta crema se umplu capacelele si se unesc doua cate doua formand piersicutele. Ies in jur de 25 buc.
Se decoreaza cu dungi din glazura de zahar ,cu ajutorul unei pensule mici,
apoi se tavalesc prin zahar tos.
Glazura se obtine din zahar farin amestecat cu zeama de lamaie
si colorant alimentar.