Piftele de cartofi si telemea

de pity19 in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2014 | 12901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi ,
  • 150 gr telemea sarata de vaca ,
  • usturoi granulat 2 lg ,
  • o lg sare ,
  • un varf lg piper ,
  • o lg vegeta ,
  • 5 lg pesmet ,
  • 2 oua .
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftele de cartofi si telemea:

Clatim cartofii bine , curatam de coaja , intr-o oala punem cartofii , peste adaugam apa cat sa ii acopere si o lingura de sare ; Lasam sa fiarba ( nu prea mult ) . Dam telemeaua pe razatoare ; Dupa ce cartofii sunt fierti , ii dam si pe ei pe razatoare ; Intr-un vas punem cartofii , cele doua oua , amestecam bine , adaugam branza , usturoiul , sarea,piperul , vegeta si pesmetul ; Amestecam bine pana nu se mai vede pesmetul ; Punem o tigaie cu ulei la incins , luam in palma putin aluat de piftea , rotunjim si apasam putin cu mana ; Cand uleiul este incins , punem piftele la fript , intoarcem pe ambele parti sa se rumeneasca frumos ; Prajim pana terminam toata compozitia ; Scoatem pe un servetel de hartie pentru a se scurge uleiul ramas; Lasam la racit si servim!

 

TIPS-URI

1

Se pot servii cu sos de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftele de cartofi si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]