Piftelute de orez

de Adele in Mancaruri de legume, 19 Mai 2014 | 3527 vizualizari

 

Aveam niste pilaf prin frigider si ca sa nu-l arunc m-am hotarat sa fac un mic reciclu :)

 

INGREDIENTE

  • Varianta 1:
  • Cu pilaf de orez :
  • 1 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • ulei pentru frigere
  • Amestecam bine pilaful si fara a mai aduga nimic formam bilute mici ,cu mainile ude ,le trecem prin faina ,ou si pesmet.Le frigem in ulei incis pana devin rumene pe ambele parti.
  • Varianta 2: 100 gr orez 1 ceapa mica 2 linguri ulei 1 lingura delicat 1 ou sare piper 50 gr cascaval ras (un alt tip de branza) 2 linguri parmezano ras 1 lingurita curry
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftelute de orez:

Intr-o oala punem cele 2 linguri de ulei ,tocam marunt ceapa si o calim ,putem stinge si cu vin .Adaugam orezul si tostam bine ,punem delicatul,cherry si acoperim cu apa .Lasam la fiert pentru 20 de minute.
Cand orezul s-a racit il punem intr-un vas il amestecam cu ou,cascaval si parmezano.Formam bilute (daca doriti puteti pune cate un cub de sunca presata in mijloc ) le trecem prin pesmet si le parjim in ulei incins pana sa rumenesc pe ambele parti.
Se pot servi alaturi de piure de cartofi sau salata .
Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Adele 1

19.05.2014, 19:04

)

Rocsi 1

19.05.2014, 21:11

Adele 1

19.05.2014, 22:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole fandosita cu muraturi pane