Piftie de gaina

de COSTEO in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2013 | 13041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina
  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de gaina:

Se spala gaina si se taie in bucati de marime potrivita. Se pune la fiert intr-o oala mare cu apa rece la foc mic, se adauga 1 lingurita de sare si cand da in clocot se ia spuma si se adauga ceapa curatata si lasata intreaga,1 morcov curatat  si cartofii curatati si taiati in 2 si se lasa sa scada la foc mic, fierband pana se desprinde bine carnea de pe os.

Cand carnea este fiarta si apa a scazut la jumatate, se scoate carnea si se ia de pe os si se aseaza in castronele sau boluri, iar zeama se strecoara pintr-o sita in care a fost pus usturoi pisat direct peste carne, in asa fel incat sa acopere carnea.

Castronelele se orneaza cu frunze de patrunjel si se asezoneaza cu piper si cand se mai racesc se dau la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Racituri