Piftie de porc

de LUK in Porc, 2 Ian 2011 | 5159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • o jumatate de kilogram de cane afumata cu grasime(eu am avut de la mama mea de la tara,afumata de ea)
  • 12 catei de usturoi
  • 4 litri de apa
  • sare dupa gust
  • 1 morcov pentru ornat
  • 1 pliculet de gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

 Piciorusele se pun la fiert impreuna cu carnea in apa,la foc mic.Se fierb cam 7-8 ore pana cand se desprinde carnea de pe picioruse.Dupa ce au fiert se scoate carnea si piciorusele pe o farfurie.Se desface carnea si soricul de pe picioruse iar bucata de carne se taie marunt.Se pun inapoi in apa si se mai dau 2-3 clocote cu usturoiul dat prin presa sau razatoare si sarea.Se opreste focul si se dizolva gelatina conform instructiunilor de pe plic apoi se pune in apa cu carne.

Se pun bucati de carne si bucati de morcov(eu l-am pus nefiert) in vasele in care dorim sa punem piftia,apoi se toarna apa in care au fiert peste(eu am strecurat-o).Se lasa la racit la temperatura camerei apoi se pun in frigider peste noapte sau cateva ori sa se inchege f bine.Noua ne place sa presaram boia dulce pste piftie cand o mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

03.01.2011, 23:51

pentru prima data arata super

LUK 1

03.01.2011, 23:52

mersi mamaieelena..

kamy 1

05.01.2011, 15:47

de craciun am facut portie dubla si tot nu ne-am saturat 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc