Pilaf de orez cu pui si legume

de La Ancuta in Pui, 3 Apr 2011 | 21922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • 1 cana orez
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 2-3 rosii sau 150 ml bulion
  • 2 cani apa
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si legume:

Spalam pulpele si le taiem pe jumatate. Le uscam cu un servet si le condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie mai mare, sau o cratita incingem 3-4 linguri de ulei. Prajim pulpele in uleiul incins, pe toate partile. Scoatem carnea pe o farfurie.

In uleiul ramas adaugam 3 linguri de apa si ceapa taiata marunt. Amestecam pana devine translucida apoi adaugam celelalte legume taiate sau date pe razatoare. Eu am folosit legume din congelator taiate.

Mai lasam si legumele 2-3 minute la sotat apoi adaugam orezul bine spalat si scurs de apa.
Amestecam bine si adaugam rosiile taiate sau bulionul si apa. Potrivim de sare si piper.

Transferam totul intr-un vas termorezistent (eu nu pot pune cratita la cuptor din cauza manerelor :)).
Asezam deasupra pulpele de pui si dam la cuptor la foc potrivit, pana fierbe orezul si scade toata apa. Daca mai trebuie mai adaugam putina apa, astfel incat orezul sa fie fiert.

Servim cald presarat cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi, salvie si rozmarin