Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit

de Andrei Craitoiu in Pui, 10 Apr 2009 | 39684 vizualizari

 

Bucătăraşul Andrei a scris o reţetă garnisită cu o galerie foto de-ţi lasă gura apă …

 

INGREDIENTE

  • - 1 ceapă potrivită
  • - 1 ardei gras roşu
  • - 3 roşii
  • - 1 legătură de pătrunjel
  • - 1 cană de orez bob mare
  • - cîteva bucăţi de carne crudă (de pui, de porc puţin împănat, vită, raţa, gîscă
  • - o lingură “Secretul gustului”
  • - sare, piper, ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit:

- se taie o ceapă de mărime mijlocie (poza 1)

- se pune puţină sare şi se freacă cu mîna (poza 2)

- se pune un ardei gras roşu tăiat feliuţe (poza 3)

- se adaugă 3 roşii potrivite tăiate cubuleţe (poza 4)

- se taie mărunt o legătură de pătrunjel (poza 5)

- se taie un cartof rondele (poza 6)

- se amestecă totul (poza 7)

- se adaugă o cană de orez (poza 8 )

- se amestecă totul şi se adaugă apă (poza 9)

- se pune ulei de măsline, cel puţin 100 ml (poza 10)

- se adaugă o lingură de “Secretul gustului de găină” şi piper negru măcinat

- se adaugă cîteva bucăţi de carne crudă (de pui, de porc puţin împănat, vită, raţa, gîscă, etc… (poza 11)

- se introduce vasul la cuptor la foc mare 1 oră şi apoi la foc potrivit 45 de minute

- după o oră se scoate puţin vasul afară, se pune carnea într-o farfurie, se amestecă compoziţia cu o paletă de lemn şi se mai adaugă puţină apă caldă şi dacă mai este nevoie şi ulei, apoi se pune deasupra carnea pe cealaltă parte (poza 12, poza 13)

- după o oră şi 45 de minute se scoate din cuptor, se lasă timp de 15 minute să “respire” şi apoi se serveşte (poza 14)

- se pune în farfurie cu castraveciori acri numai din saramură să scîrţîie în dinţi (poza 15)

- se poate servi cu vin rosu Merlot sau Cabernet Sauvignon

NOTĂ:

- dacă nu aveţi un vas mare de pămînt smălţuit pe interior, puteţi folosi un vas termorezistent tip Yena, corespunzător ca mărime. Secretul acestei reţete este că totul este în stare crudă (nimic călit), cînd se introduce la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adry88 1

08.05.2011, 13:25

reisnaor_2006 1

20.06.2014, 15:03

imi lasa gura apa

anutz 1

25.06.2014, 16:25

este deliciaosa! eu am facut-o in vas yena si a iesit buuuna. am pus ceapa verde in schimb si carne de porc pe care am calit-o putin in prealabil.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume pe pat de cus cus