Pipirighei Tinghisiti

de Bunica in Mancaruri de post, 9 Sep 2009 | 6437 vizualizari

 

Am reteta de la o distinsa doamna din Teghirghiol, Sica Draghici. Am mancat, am facut si va spun ca este o nebunie pentru papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei capia
  • 4 rosii mari
  • ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipirighei Tinghisiti:

Se spala ardeii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei. Se scot din tigaie si se lasa la racit intr-un castron.Se arunca uleiul in care s-au prajit ardeii, se pune ulei proaspat in care se prajesc rosiile date pe razatoare -10-15 min. Apoi se adauga sare, piper, zahar,1 foaie de dafin mica,  patrunjel si usturoi. Se toarna sosul obtinut peste ardei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipirighei Tinghisiti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

rivka 1

09.09.2009, 22:41

Vai Bunica ce pofta mi-ati facut.
Usturoiul l-ati lasat sa dea cateva clocote in sos sau cum l-ati adaugat sosului si ati turnat totul peste ardei?

Vai dar ce minunatie cred ca e fff bun cu cartofi prajiti,
, numai bunataturi faceti ce nepoti copii fericiti trebuie sa aveti sper ca va apreciaza, numai cand nu mai ai realizezi ce lucru minunat asa o bunica.

Bunica 1

09.09.2009, 23:17

rivka, usturoiul l-am pus pisat impreuna cu celelalte condimente

rivka 1

09.09.2009, 23:21

Mor !!!, de pofta stiu deja gustul, maine il si fac ca si asa nu stiam ce sa mai gatesc...asta da mancare pe gustul meu si asa cu mul usturoi,, sangele apanu se face,multumim de reteta bunica , sa mai puneti si altele cat mai des.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lutica din ardei copti