Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2015 | 8122 vizualizari

 

Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-m imbunatatim in multe feluri.
Pana la urma piureul de cartofi este cea mai la indemana garnitura pe care o putem face, asa ca putem jongla cu ingredientele dupa propria inspiratie si propriul gust.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • apa
  • sare
  • frunze de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g parmezan
  • 200 ml lapte fierbinte
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan:

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa clocotita cu sare.

Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin.

Adaugam zaharul si amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform.

Cand cartofii au fiert suficient, asa incat incep sa se paseze, ii scurgem de apa in care au fiert si introducem blenderul in ei, diluandu-i cu lapte fierbinte.

Scoatem blenderul si adaugam ceapa caramelizata, frunze proaspete de busuioc si parmezanul ras.

Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte fierbinte, depinde cum dorim consistenta piureului, noi il preferam usor moale.

In timpul servirii, adaugam marar tocat, sau patrunjel.

Noi l-am servit ca garnitura la ficat de pui in sos de rosii si a fost tare gustos!

Sper ca reteta mea sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Corinuta 1

07.12.2015, 18:39

ce fain arata!

Merisor 1

07.12.2015, 20:42

Multumesc, dragilor!

simona72 1

16.12.2015, 10:23

Uite! Ceapa aia caramelizata de la tine am invatat sa o fac super prezentare, super mancarica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta pentru pofticiosi