Piure de smochine

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 4 Oct 2021 | 2451 vizualizari

 

Daca tot am smochine macar sa incer mai multe variante de a le conserva, am ales sa fac un piure pe care o sa-l folosesc la diverse prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg smochine
  • 500 g zahar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de smochine:

Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am bagat cratita in cuptor, la foc mediu pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos cratita din cuptor, am pus piureul in borcane sterilizate, le-am capacit, apoi am pus borcanele in cuptorul incins, dupa ce am stins focul, le-am lasat  sa se raceasca in cuptor pana a doua zi. Am obtinut 5 borcane de g. Acum urmeaza s avad ce idei de prajituri imi vin in minte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui