Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola

de Catalina L in Mancaruri de legume, 13 Mai 2018 | 2541 vizualizari

 

Ce-mi place țelina in piure sau in supa.
Am facut un piure cremos si l-am acompaniat cu 'gnudi' - un soi de galuste din branza gorgonzola sau branza ricotta amestecata cu legume sau nuci.
'Gnudi' este o specialitate din Toscana.
În dialectul toscanic "Gnudi" înseamnă "gol", deoarece este umplutura de paste fără aluat.
Gnudi sunt deci strămoșii pastelor ravioli de astăzi. Au fost pregătiti de păstorii toscani chiar înainte ca grâul să fie transformat de mașinile agricole. Absența de aluat mărește aromele ingredientelor. Este un produs ușor și rapid de pregătit. 
   Ale mele erau cumparate deja pregatite si erau compuse din branza gorgonzola si din nuci.
Se prajesc usor si se servesc cu un sos sau cu o salata sau ca un aperitiv.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/piureu-de-telina-cu-gnudi-din-branza.html
 

 

INGREDIENTE

  • 600 g țelină
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 15 cl de smantana
  • 1,5 -2 l supa de legume sau pui
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper proaspat macinat
  • cimbru, dafin
  • 250 g de gnudi
  • 2 linguri unt
  • nuci, busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola:

Curatati si spalati legumele.

Taiati telina si cartofii in bucati.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul.

Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2.

Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Rumeniti impreuna timp de 5 minute.

Adaugati supa, puneti sare si piper, cimbru si frunza de dafin.

Acoperiti partial si lasati sa fiarba timp de 30 de minute

Indepartati frunza de dafin, scoateti si mixati legumele.

Adaugati lichid progresiv pana obtineti un piureu consistent

Puneti smantana si amestecati. Verificati de sare si piper.

Puneti untul la-ncalzit untul intr-o tigaie mica.

Reveniti billele de gorgonzola pe toate partile cu o lingura de apa timp de 3-4 minute.

Puneti piureul fierbinte in fiecare farfurie.

Decorati cu gnudi, nuci si busuioc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]