Pizza

de Zamfira in Pizza, 19 Aug 2012 | 4110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • un pliculet drojdie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura oregano
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1-2 cana apa calduta
  • sunca, ciuperci
  • porumb, masline
  • rosii, ardei, ceapa
  • suc de rosii, cimbru
  • mozzarella, cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluatul pentru pizza

Omogenizam jumatate din cantitatea de faina cu drojdia, zaharul, sarea, oregano si o cana mare de apa calduta. Lasam la dospit pentru 15 minute, vasul sa fie acoperit si tinut la loc cald.

 Dupa acest timp, adaugam si restul de faina, apa calduta (cat e nevoie), uleiul de masline. Framantam aluatul (10 minute) si-l lasam apoi la crescut aproximativ 1 ora. Starea aluatului pus la dospit trebuie sa fie moale.

Dupa ce aluatul a crescut, intindem foaia pe un pat de faina, il lasam sa absoarbe putina faina si putem indinde foaia in tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul trebuie sa fie moale, pufos pentru a se intinde usor in tava. Nu adaugati multa faina dupa ce a crescut aluatul. Puteti sa indindeti aluatul cu mainele inmuiate in ulei. A NU se unge foaia de copt cu ulei, aluatul se aseaza pe aceasta hartie pur si simplu.

Dupa asezarea aluatului in tava, incepem sa punem ingredientele. Puteti alege ce ingrediente doriti si va place. Eu, am ales ingredientele de mai sus.

Timp de coacere: 50 minute ( la foc mediu). Daca focul va fi prea mare, fundul aluatul se va arde iar mijlocul ramane crud. Cuptorul de aragaz nu coace la fel ca vatra, din pacate...asa ca, aveti grija la temperatura la care coaceti pizza!

Din cantitatea de aluat ( din 500 gr. faina), se pot face 2 pizze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]