Pizza

de Isabel in Pizza, 26 Sep 2013 | 2952 vizualizari

 

Se serveste calda cu ketchup sau sosuri picante. A iesit nemaipomenita, foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 1 cub drojdie(pakmaya)
  • 3 lg ulei
  • 100 ml apa calduta
  • faina aprox 300 gr
  • Umplutura:
  • bacon,
  • salam torpedo,
  • muschi de porc,
  • sunca afumata de casa,
  • branza de vaci(aprox. 200 gr din fiecare),
  • 100 gr masline,
  • 1 ou,
  • 4 lg bulion,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita zahar,
  • 3lg lapte,
  • 2-3 fire patrunjel
  • margarina pt uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluatul: Facem intai maiaua, adica intr-un bol mare (de 3l) punem drojdia sfaramata cu 50 ml apa si 3 linguri faina, amestecam bine si lasam sa isi dubleze volumul. Apoi adaugam restul de apa si 2 linguri de ulei si faina amestecand pana devine un aluat elastic nu foarte tare. Ungem cu cealalta lingura de ulei pe deasupra si lasam sa creasca triplandu-si volumul.

In tava de la cuptor unsa cu margarina (rama pt. copt) se aseaza aluatul intins in prealabil (cu mana sau cu sucitorul uns) bine peste margini si dam 5 minute la cuprorul incalzit in prealabil(180-200 grade).

Intr-un bol amestecam bulionul cu sare (delicat), piper, zahar si laptele. Scoatem tava si ungem aluatul cu sosul facut,radem branza deasupra uniform, adaugam sunca afumata taiata bucatele, salamul, baconul, muschiul taiat fasiute, maslinele rondele si dam la cuptor pt 20 minute. Scoatem apoi din nou si adaugam oul batut cu patrunjelul si mai putem rade inca putin cascaval daca dorim si mai lasam inca 5 minute la cuptor si gata

TIPS-URI

1

Lasam aluatul intins cat mai gros nu prea subtire pt ca se usuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza by me