Azi a fost sarbatoare la noi in casa pt ca am savurat pizza...
pt umplut:
pt sosul de rosii:
Aluatul l-am pregatit in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul la dospit 15 minute, l-am rasturnat pe masa de lucru usor unsa cu ulei, l-am intins cu sucitorul si i-am dat o forma rotunda.
Pt sos: am amestecat toate ingredientele pt sos.
Tigaia Lionese pe care am achizitionat-o din camara, am uns-o cu putin ulei, am pus foaia de aluat in tigaie, am uns-o cu 3-4 linguri se sos, deasupra am pus cascavalul ras, din loc in loc cate un mot de branzica ceva fin, ciupercutele de roua, am pudrat cu sare si piper proaspat macinat, am pus frunzulitele de oregano si am dat tigaia la cuptorul incins la 190 grade pt 10-15 minute.
Pofta buna!!
1
tigaia Lionese este o tigaie mica, asa ca blatul a iesit unul putin grosut, folositi o tava mai mare pt un blat subtire