Am mai facut o pizza...bucuria copiilor. Am preparat-o mai ca la tara, cu cirnati de casa, ardei galben si rosu, ceapa si telemea delaco si bineinteles nelipsitul ketchup Univer dulce. Bucuria imi este mare cind ii vad cu cita pofta maninca. Asta inseamna ca rezultatul este cel asteptat... foarte foarte buna. Am folosit o tava dreptunghiulara 45/35 cm.
Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea, apoi am adaugat sarea, uleiul, zaharul si drojdia peste care am pus un pahar de apa calduta. Am facut o maia si am lasat 10 minute sa creasca, dupa care am framintat bine adaugind apa calduta, atit cit primeste faina si aluatul sa poata fi intins (sa fie elastic)
Am tapetat tava cu hirtie de copt, apoi dupa ce aluatul a crescut l-am intins in tava cu palmele unse asa incit sa nu se lipeasca de maini. Apoi ungem aluatul cu ketchupul peste care punem ceapa si ardeiul pe care le-am spalat si tocat din timp, apoi punem feliile de cirnati si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Inainte cu 5 minute de a fi gata punem telemeaua rasa...si pizza poate fi servita.
Pofta mare.
1
Se poate servi calda dar si rece
2
Cine mai doreste poate adauga ketchup duce sau iute dupa gust