Pizza cu pui e preferata mea.
A iesit chiar foarte buna!
Aluat:
Umplutura:
Drojdia se pune in putina apa calduta cu sare.
Intr-un bol mai mare se pune faina. Se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia, rozmarinul. Se formeaza un aluat, adaugand treptat apa, uleiul de masline si se framanta.
Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa cam 1 ora.
Intre timp se pregateste umplutura.
Pieptul de pui se portioneaza in bucatele mici si se soteaza in ulei de masline. Se adauga sare. Apoi se lasa sa se racoreasca pana cand va creste aluatul.
Se tapeaza o tava cu hartie de copt.
Dupa ce aluatul a crescut se poate imparti in 2 blaturi sau va rezulta unul mai mare.
Se intinde blatul si se aseaza in tava.!
Se adauga pe rand ingredientele: suc de rosii, rosii, pui, ciuperci, masline, mozzarella.
Se incalzeste cuptorul la foc mediu si se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
1
Se pot adauga si alte ingrediente dupa preferinta.