Am primit de la cineva o reteta minunata pentru aluat pizza si nu numai. Imi place mult ca nu este un aluat uscat,este un aluat moale,pufos.
Mie personal imi place pizza de la pizzerie insa al meu sot nu se da in vant dupa ea si mereu imi zicea sa fac eu pizza ca lui ii place mai mult.
Cum dorintele celor dragi sunt pe primul loc, am facut pizza.
Am cernut faina cu praful de copt. Am adaugat sarea. Am amestecat cu un tel branza de vaci, laptele si uleiul. Am incorporat treptat ingredientele uscate in cele umede. Intinde aluatul cat vrei de subtite. Eu l-am intins in tava de 32/36 cm, in tava tapetata cu hartie de copt.
Am curatat ceapa, am spalat-o. Am taiat ceapa solzisori. Am spalat ardeiul si l-am curatat de cotor si de seminte. Am taiat ardeiul julien. Ciupercile din conserva le-am clatit bine cu apa rece. Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii. Sunca o puteti felia dupa preferinta, eu am taiat felii subtiri dupa care am taiat-o bastonase.
Am calit ceapa in putin ulei pana a devenit sticloasa, am adaugat ardeiul si am mai lasat 5 minute, am pus putina sare si piper alb. Le-am lasat sa se raceasca. Am pus ceapa si ardeiul in tava, pe aluatul de pizza, deasupra am pus ciupercile, sunca si feliile de rosii. Deasupra am ras cascaval. Am dat tava la cuptorul preancalzit la 190 grade C pentru aprozimativ 25 de minute.
Am scos pizza din cuptor cand era rumena aurie.Sa topit rapid,a disparut :)))) ! Sa incercati si voi acest aluat,sigur o sa va placa!
Pofta buna!