Pizza margherita

de JustLoveCookin in Pizza, 26 Noi 2010 | 5408 vizualizari

 

In iunie 1889, pentru a onora Regina Italiei, Margherita di Savoia, bucatarul Raffaele Esposito a creeat pizza margherita ale carei ingrediente, rosiile, mozzarella si busuiocul,reprezentau culorile drapelului Italian.A fost primul care a adaugat un tip de branza pizzei.Este cea mai comuna si in acelasi timp delicioasa prin simplitatea ingredientelor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru pizza (il gasiti printre retetele mele)
  • 300 g rosii bine coapte,decojite si fara seminte(sau 300 ml suc rosii)
  • 250 g mozzarella
  • parmezan ras
  • busuioc sau oregano
  • ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza margherita:

Dupa ce am intins aluatul in tava,plimbam deasupra putin ulei de masline(puteti folosi mai mult decat mine).  Deasupra,cu ajutorul dosului unei linguri intindem bine cele 300 g de suc de rosii sau de rosii decojite,carora le-am scos semintele si le-am facut piure.Presaram busuiocul uscat,sau daca avem proaspat il vom pune peste pizza inainte de a o servi.

Dam la cuptorul preincalzit la temperatura maxima pentru 8-10 minute.  Acum scoatem tava si presaram cubuletele de mozzarella (de preferat cea pt pizza,nu in zer,dar e ok si asa) , lasam inca 4-7 minute si e gata !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza margherita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton