Pizza Margherita

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 14 Oct 2013 | 3383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 400 g faina,
  • 25 g drojdie de bere
  • 6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare
  • Topping:
  • 3-4 rosii,
  • 300 g mozzarella
  • ulei de masline
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper rosu
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se lasa la crescut 1 ora.

Se rastoarna pe masa de lucru data cu faina si se intinde o foie dreptunghiulara si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. 

Se mai lasa 20 de minute la loc calduros.

Intre timp se pregateste topingul:

Se taie rosiile si mozzarella rondele.

Se unge aluatul cu ulei de masline, se pune un strat de rosii, se condimenteaza cu sare si piper rosu.

Se da la cuptor app. 20 minute, dupa care se scoate si se aseaza mozzarella si maslinele, se stropeste cu ulei de masline, se presara oregano si busuioc si se mai da inca 10 minute la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

14.10.2013, 20:39

Lia_ 1

15.10.2013, 07:52

imi place cu mozzarella multa cum se vede la tine

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte