Pizza Margherita

de Ancutsa in Pizza, 13 Mai 2020 | 2110 vizualizari

 

Am primit un ghiveci frumos cu busuioc zilele trecute și m-am gândit să-l inaugurez ieri, că tot a fost seara de pizza, când am testat diferite sortimente. Am pregătit și copt fiecare pizza altfel. Le-am făcut mai mici, ca să putem mânca din toate. Fiecare a avut favorita lui.

„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 12 g drojdie proaspătă,
  • 150 ml apă caldă,
  • 245 g făină,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • Pentru topping:
  • 2 lingurițe sos de roșii,
  • ½ linguriță busuioc uscat,
  • 125 g brânză Mozzarella (bulgăre),
  • 100 g brânză Mozzarella (bloc),
  • 8 roșii cherry,
  • Busuioc proaspăt
  • În plus:
  • 30 g făină (pentru blatul de lucru)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

 

Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă mai devreme și uleiul de măsline, se amestecă apoi se adaugă sarea. Se începe frământarea, până se obține o cocă moale și cu textură netedă (semn că e suficient frământat).

Se presară  făină pe blatul de lucru (o mână de făină) și se frământă atât cât să-i dăm formă. Se transferă aluatul într-un bol (pudrat cu puțină făină) și se lasă deoparte, la dospit 25 de minute.

Se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii, se presară busuioc. Se transferă într-o tavă pentru pizza, cu orificii.

Se scurge bine bulgărele de mozzarella și se rupe în bucăți, cu mâna și se presară pe pizza.

Se rade și mozzarella (din cea tip bloc).

Roșiile cherry se spală și se taie în jumătăți, se presară peste brânzeturi, pentru un aspect plăcut.

Se decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și înainte de coacere, și după.

Se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza). De data aceasta, nu am mai introdus tavă cu apă pentru aburi, așa că blatul a ieșit crocant la exterior și pufos în interior. Am copt-o fix 14 minute, a ieșit rumenă, așa cum o puteți vedea în poză.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/pizza-margherita.html

TIPS-URI

1

Notă: eu am frământat aluatul la mixer până am obținut o cocă moale și netedă, apoi am transferat aluatul pe blatul presărat cu puțină făină și am mai frământat doar cât să-i dau formă, de aceea am avut nevoie de mai puțină făină decât de obicei.

2

Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.

3

Tips: drojdia se dilzovă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

16.05.2020, 14:30

Daniela

Ancutsa 1

16.05.2020, 14:30

Cristina

Ancutsa 1

16.05.2020, 14:31

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza XXL cu blat pufos