Pizza rapida...la tigaie

de Sidy in Pizza, 28 Aug 2011 | 6114 vizualizari

 

Facand un raid pe blogul Laurei Adamache am gasit aceasta bunatate pe care m-am hotarat sa o prepar cat mai repede posibil.
Si nu am regretat nici eu nici familia mea, atat a fost de buna...
Multumesc frumos pentru idee Laura...nu a trecut mult timp si am testat-o, asa cum am promis...

Timpul de preparare este fara dospit....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 225 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 450 g faina
  • 7g drojdie uscata(liofilizata)
  • 1 lingurita zahar
  • pentru umplut:
  • ketchup
  • salam uscat
  • bacon
  • cascaval
  • masline negre fara samburi
  • oregano
  • telemea
  • ciuperci(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rapida...la tigaie:

Aluatul se poate framanta ca si la o paine, cu mana, amestecand faina cu drojdia si zaharul . In mijloc se face o gropita in care se pune apa calduta si uleiul. Framantam si spre sfarsit adaugam si sarea.Se lasa la dospit 1-2 ore, la cald. Sau se face in masina de paine , asa cum am facut si eu. Am introdus ingredientele in ordinea mai sus enumerata si am programat masina pe programul de framantat si dospit Dought.

Dupa expirarea timpului am scos aluatul pe o fata de masa data cu faina si am impartit aluatul in 5 parti egale.

Se pune la incalzit tigaia teflonata( daca nu aveti, atunci una din fonta, la care adaugati 2 picaturi de ulei cand este calda tigaia)acoperita cu un capac. Aluatul il intindem obligatoriu cu mana, rotund , atat cat de mare este tigaia.

Cand tigaia este fierbinte adaugam blatul de la prima pizza, acoperim cu capacul si dam focul cat mai mic. Cand apar basicutele, cam dupa 4 minute , ridicam capacul si intoarcem blatul pe partea cealalta, pe care o ungem cu ketchup. Adaugam apoi felii de salam , fasii de bacon, cubulete de cascaval, branza rasa , masline fara samburi si oregano. De fapt fiecare poate sa puna pe blat ce vrea, ce ii place mai mult. Mezelurile pot fi chaiar rumenite putin, daca doriti...

Acestea fiind puse pe blatul de pizza, il reacoperim cu capacul, il punem din nou pe foc mic pina se coace dedesubt si se topeste cascavalul, cam alte 4 minute. Dupa aceasta scoatem pizza pe o farfurie si se poate servi ca atare sau mai adaugand si alte sosuri la ea.... Continuam cu celelalte blaturi de pizza cu care procedam la fel ca si cu prima...

Este atat de buna si se face atat de repede , incat nimeni nu va banui ca nu este coapta aproape o ora in cuptor. Incercati si veti fi incantate !A mea inca era aburinda cand i-am facut poza.... Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rapida...la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Andromeda