Pizza regala

de Miha in Pizza, 18 Dec 2010 | 6759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 cani faina integrala
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 150 g sunca de pui
  • boabe de porumb
  • cascaval
  • 1 ou
  • masline
  • Pentru sos:
  • suc de rosii
  • usturoi
  • sare si piper
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza regala:

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in apa calduta. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa din nou la crescut, apoi se unge cu sucul de rosii amestecat cu condimentele. Sosul se poate fierbe, daca doriti, apoi se lasa la racit.

Aranjam deasupra blatului ingredientele pentru umplutura. Le dispuneti dupa cum doriti, in cercuri sau in straturi. Presaram cu un strat generos de cascaval.

Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu spre mare, apoi scoatem tava si punem oul in centrul tavii. Garnisim cu cateva masline si dam tava din nou la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se serveste calda.

 Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza regala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]