Pizza vegetariana cu pesto

de anca_rm in Pizza, 29 Iul 2016 | 3172 vizualizari

 

Imi place sa incerc tot felul de combinatii care mai de care , asta a fost una foarte faina asa ca va aduc reteta
 
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • 5 gr drojdie uscata
  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei masline
  • sare
  • un dovlecel mic
  • o vanata mica
  • 100 ml ketchup de casa
  • jumate ardei rosu
  • 100 gr tofu
  • un fir ceapa verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza vegetariana cu pesto:

Aluatul:

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.

Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si  apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).

Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava .

Umplutura:

Dovlecelul si vanata le teiem rondele si le asezonam cu sare , le lasam sa stea 10 minute sa lase apa . Le punem pe un gril pana se rumensc usor, nu avem nevoie de ulei , si lasam sa se raceasca.

Peste aluat punem un strat de ketchup de casa (poate fi inlocuit cu sos de rosii sau pasta de rosii ) si 2 linguri de pesto. Intindem bine pe toata suprafata blatului.

Asezam peste dovlecelul si vanata , ceapa taiata rondele si ardeiul rosu taiat felii. Peste ele maruntim cu mana tofu .

Deasupra am mai pus cu lingurita putin ketchup , din loc in loc.

Dam totul la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam sa se coaca (aproximativ 1015 minute)

Am folosit o tava de tarta cu diametru 24 cm .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana cu pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu masline, salam banatean si fasole rosie