Plachie de macrou

de Carmen_Ana in Peste, 5 Iul 2014 | 4761 vizualizari

 

Macroul este pestele cel mai agreat in mancarurile preparate pentru familia mea .

 

INGREDIENTE

  • Macrou (doua buc. aprox 600 g )
  • o ceapa alba
  • doua fire ceapa verde
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • rosii intregi (conserva mica)
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • o frunza de dafin
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de macrou:

Am taiat capetele si coditele,am curatat macroul de intestine si l-am spalat bine in interior,pana am eliminat toata pelicula neagra .

Dupa ce s-a scurs de apa,am taiat fiecare macrou in 3 bucati.

Legumele curatate si spalate ,le-am taiat felii potrivite.

Am turnat uleiul in oala aparatului ,am setat functia FRY (prajire) si timpul 15 min .

Dupa 30" ,cand uleiul s-a incins usor,am asezat bucatile de macrou in oala de teflon si am lasat capacul.

Dupa 8-9 min am intors bucatile de peste si am continuat prajirea fara a mai lasa capacul aparatului.

Dupa prajire,am scos bucatile de macrou cu spatula si le-am asezat pe o farfurie.

In acelasi ulei din oala am asezat legumele taiate (fara rosii si usturoi) ,am setat FRY si timpul de 5 min.

Imediat dupa prajire ,am adaugat apa ,boiaua dulce,rosiile intregi (pe care le-am taiat bucati cu spatula ) si bucatile de macrou.

Am setat functia STEW si timpul 20 min.

Cu 10 min inainte de terminarea programului am adaugat vinul,dafinul si usturoiul zdrobit.

Am dat gust cu sare si piper.

La terminarea programului ,am decuplat aparatul de la curent.

Am servit plachia calda,presarata deasupra cu ceapa verde tocata marunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]