Placinta a la Vasi

de nico15 in Pui, 10 Feb 2013 | 17969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • 2 cepe mari
  • 400-500 g ciuperci proaspete/sau 2 cutii scurse de zeama
  • 5 oua si un galbenus
  • 300 ml de smantana lichida pentru gatit
  • Condimente:
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • oregano
  • 200 g cascaval
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100gr unt
  • Foietaj
  • 1 legatura de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta a la Vasi:

Fierbi pieptul de pui, separate fierbem ouale. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foetajul si il intinzi cu sucitorul presari faina, dupa care il pui in tava.

Tai ceapa si o calesti in uleiul amestecat cu unt, adaugi ciupercile(dupa calirea cepei),iar dupa cateva minute (5-7) pui pieptul taiat cubulete(in tot acest timp amesteci continu sa nu sa prinda), adaugi condimentele dupa gust, apoi iei compozitia de pe foc si o lasi la racit cateva minute.

Dupa ce s-a racit incorporezi un ou si smantana(3/4). Se va rade cascavalul, iar celelalte oua(care le-am pus la fiert le cureti si le tai rondele, doar doua oua).

Torni in tava jumatate din compozitie, presari cascavalul ras si asezi restul de rondele de ou de la celelale doua oua, continui adaugand urmatorul rand de compozitie, adaugi mararul spalat si tocat, acoperi totul cu cealalta foaie de foetaj si ungi placinta cu un galbenus de ou, amestecat cu smantana ramasa, presari cu sare si piper. Se da la cuptor 50-60 de minute la temperature 170-180 grade C.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta a la Vasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu cascaval la cuptor