Placinta ciufulita cu iaurt

de LC in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 4105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta ( tava 28/30 cm)
  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • esenta dupa gust
  • zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • siropul din zahar ars din : 180 g zahar si 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciufulita cu iaurt:

Pentru sirop ardem zaharul , iar dupa ce a devenit lichid il stingem cu apa. Lasam deoparte sa se raceasca.

Compozitia de iaurt o amestecam cu zaharul, ouale, esenta, zaharul vanilat.

Impartim foile in 3 parti egale ( cam 5 foi pentru fiecare strat am avut eu ). Punem foaie de copt in tava si asezam primele 5 foi pe care le ungem cu ulei . Punem jumatate din compozitia de iaurt si asezam alte 5 foi pe care le-am uns cu ulei. Punem si restul de compozitie si ultimele foi unse cu ulei.

Lasam la cuptor pana se rumeneste si se incheaga amestecul de iaurt. ( cam 40 -50 minute a durat la mine la foc mic ).

O scoatem din cuptor si o lasam la racit 15 minute dupa care o portionam si o insiropam turnand putin cate putin din sirop, nu pe tot odata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciufulita cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lau 1

20.01.2013, 18:33

Sim0na 1

21.01.2013, 11:44

ce-a mai buna ciufulita asta!!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bicolori de post