Placinta creata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 26872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400g branza de vaci
  • 300g telemea putin sarata
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata:

Foile se lasa la dezghetzat.

Branza telemea se rade si se amesteca cu branza de vaci si 3 oua.

Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie. (vezi foto)

Se pune asa incretzita in tava unsa cu ulei. Eu avand tava rotunda le-am pus in spirala.

Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se incretzite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.

Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).

Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.

Cand este rumenita, se scoate, se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza si se toarna tot laptele deasupra.

Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).

Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.

Daca se face cu branza de vaci, zahar si stafide devine o placinta dulce si foarte buna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv frantuzesc