Placinta creata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 26585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400g branza de vaci
  • 300g telemea putin sarata
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata:

Foile se lasa la dezghetzat.

Branza telemea se rade si se amesteca cu branza de vaci si 3 oua.

Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie. (vezi foto)

Se pune asa incretzita in tava unsa cu ulei. Eu avand tava rotunda le-am pus in spirala.

Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se incretzite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.

Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).

Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.

Cand este rumenita, se scoate, se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza si se toarna tot laptele deasupra.

Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).

Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.

Daca se face cu branza de vaci, zahar si stafide devine o placinta dulce si foarte buna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)