Placinta cu branza

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2012 | 3568 vizualizari

 

buna si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza telemea de oaie
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura mare de smantana
  • 2 oua
  • 1 mana de marar verde
  • piper
  • sare, daca mai este nevoie
  • un pachet de 400 g foi de placinta
  • 150 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se pun intr-un castron branza razuita, ouale, iaurtul, smantana, mararul tocat si piperul. Se omogenizeaza foarte bine.

Foile se decongeleaza la temperatura camerei si se desfac .

Se ia o tava de marimea foilor, se unge cu ulei si se infaineaza bine, apoi se incepe asamblarea placintei: se pune o foaie, se unge bine cu margarina topita, apoi alta foaie,unsa si tot asa. La 4 foi suprapuse se pune o parte din compozitia de branza. Eu am pus 4 foi, un strat de branza, alte 3 foi, un alt strat de branza, apoi alte 3 foi si ultimul strat de branza, apoi ultimele 4 foi, fiind in total 14 foi.

Se unge bine si ultima foaie de deasupra si apoi se portioneaza placinta, se taie in 3 pe latime si in 4 pe lungime, astfel ies 12 portii. Se da la cuptorul incalzit la 180 grade si se coace pana devine aurie deasupra.

Se scoate placinta, se stropeste din belsug cu apa rece si se acopera cu un servet de bucatarie curat. Se lasa asa cel putin 15 minute, apoi se poate consuma, cu placere si mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiropitakia (Placintele cu branza)