Placinta cu branza

de Ancutsa in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 2584 vizualizari

 

Placinta cu aluat foietaj, crema de branza, bezea, stafide si portocale.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj;
  • 1 ou pentru uns aluatul;
  • pentru crema de branza:
  • 4 cutii cu branza si smantana;
  • 4 linguri de zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 2 oua + 2 albusuri;
  • coaja de portocala si de lamaie (tinute in zahar, la borcan);
  • stafide
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se preincalzeste cuptorul.

Se lasa aluatul de foietaj sa se incalzeasca la temperatura camerei. Se taie in 2 parti.

 

Pentru crema de branza: se bat spuma cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se bate in continuare cu mixerul pana cand nu se mai simte zaharul. Intr-un castron se rastoarna cele 4 cutii cu branza pufoasa (eu am avut branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce va place), care se amesteca bine cu cele 2 galbenusuri. Se incorporeaza treptat bezeaua si se omogenizeaza.

 

Se asaza prima parte de aluat intr-o tava, pe foaie de copt, se intinde crema de branza, se presara din loc in loc coaja de portocala si de lamaie (tinute in zahar, la borcan) si stafide. Se acopera cu cealalta jumatate de aluat, se indeparteaza excesul de aluat si se unge placinta cu oul batut bine. Se inteapa cu o furculita din loc in loc. Din aluat eu am facut si cateva margarete pentru decor.

 

Se da la cuptorul incins, cam 5-10 minute la foc iute, ca aluatul sa-si mareasca volumul, apoi 15-20 de minute la foc mediu, sa se patrunda bine. Se coace pana se rumeneste.

 

Timp: aprox 40min;

Portii: 9 (depinde de cum o taiati)

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/placinta-cu-branza.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Ancutsa 1

13.09.2016, 19:34

Rocsi

dantes 1

18.09.2016, 09:01

Buna!

Ancutsa 1

15.12.2016, 16:29

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]