Placinta cu branza proaspata de vaci degresata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 16 Feb 2015 | 4980 vizualizari

 

Pentru cei care nu au voie sa manance multe grasimi si oua, asa ca mine ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 ml apa;
  • 150 ml ulei;
  • o lingura zahar;
  • un praf de sare;
  • ½ plic praf de copt (adica 5g);
  • circa 350g faina.
  • Umplutura:
  • 450g branza proaspata de vaci degresata;
  • 100g stafide;
  • 150g zahar;
  • un ou;
  • o lingura de esenta de rom.
  • Pentru ornat: o lingura de zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza proaspata de vaci degresata:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Reteta este pentru tava de 20x30 cm.

Se incepe cu prepararea umpluturii, amestecand toate ingredientele intr-un castron.

Pentru blat, ingredientele se pun in ordinea scrisa intr-un alt castron si se amesteca pana cand se obtine o coca buna de intins. Aceasta se imparte in doua, se aseaza o foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se adauga umplutura, apoi se aseaza cealalta foaie si se baga la cuptor.

Dupa ce s-a copt placinta, aceasta se scoate din cuptor, se lasa un pic sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

A doua foaie se impacheteaza si se pune cu grija peste umplutura, despachetand-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza proaspata de vaci degresata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu urda si stafide