Placinta cu branza si chimen

de Miha in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2013 | 5138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat de paine:
  • ~500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml lapte (sau apa)
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 lingurita chimen
  • sare si piper
  • rosii cherry
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si chimen:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, ce se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de framantare si dospire.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu ouale pana se obtine o crema fina. Adaugam chimenul, saram si piperam dupa gust si omogenizam.

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie de circa 0.5 cm grosime. Se taie cerculete de aluat cu gura unui pahar sau cu o forma speciala rotunda de taiat aluatul. Punem cate un cerculet de aluat de jur imprejurul vasului de ceramica uns bine cu ulei, astfel incat sa acoperim si fundul vasului.

Umplem formele cu crema de branza, punem cate o rosie cherry deasupra si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta lipoveneasca