Placinta cu branza si legume

de Lau in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2015 | 3384 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din revista Click Pofta Buna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • Umplutura
  • 6 cartofi fierti in coaja
  • 100 g telemea
  • 100 g cas
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 ardei rosu
  • 3 frunze leurda
  • Uns
  • 1 ou
  • susan
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si legume:

Aluat-intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam lapte sau faina)

Acoperim si lasam la dosit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-curatam cartofi fierti si ii maruntim cu furculita,adaugam 1 ceapa tocata,sare si piper dupa gust si amestecam

In alt bol adaugam branza data prin razatoare,ceapa tocata,ardeiul tocat si leurda tocata.

Intindem aluatul pe masa infainata,ungem cu ulei adaugam cartofi in mijloc,deasupra branza si o infasuram.

Adaugam placinta in tava unsa cu ulei,ungem placinta cu oul batut,deasupra presaram semintele si dam la cuptor pana se rumeste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf