Placinta cu carne de vitel

de oanapl in Vita, 2 Noi 2021 | 3681 vizualizari

 

Aveam niște carne de vițel primită și nu știam ce să mai pregătesc cu ea. A ieșit o plăcintă delicioasă, care a fost apreciată de toată familia. Puteți folosi și amestec de carne de porc cu vită, sau doar de porc.

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi subțiri de plăcintă
  • ulei pentru stropit foile
  • Umplutura de carne:
  • 700 g carne tocată de vițel (sau amestec cu porc)
  • 2 cepe roșii
  • ½ ardei gras roșu
  • 200 g smântână pentru gătit
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de vitel:

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu. După vreo 10 minute pui ceapa tocată, ardeiul tocat cubulețe mici și asezonezi totul cu sare, piper negru măcinat, boia și cimbru. Reduci flacăra la mediu și continui sotarea până când ceapa s-a înmuiat. 

Stingi focul și tragi tigaia deoparte și lași la răcorit 15 minute, apoi adaugi în tigaie smântâna, 2 ouă crude și verdeață tocată. Pui sare și piper după gust.

Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Desfaci pachetul cu foi de plăcintă și le numeri: 13 bucăți am avut eu. Am decis să le împart așa: 4, 4, 5. Ungi vasul yena cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei și o așezi pe a doua. Continui așa cu primele 4 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime.
Torni jumătate din umplutură, nivelezi și aduci foile de plăcintă deasupra, apoi continui cu stratul intermediar compus din 4 foi (stropite cu ulei și ele), apoi torni umplutura rămasă și aduci marginile foii deasupra, apoi închei cu ultimele 5 foi puse tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite) și unse bine cu ulei.

Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 45 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Şuberec (Çiğ Börek)