Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 15 Aug 2021 | 3521 vizualizari

 

O placinta foarte gustosa, mai ales ca este o mare satisfactie cand iti culegi roadele muncii si le combini in bucate gustoase. Mandru mi-s Bucataras, retete de suflet.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foitaj
  • 700 g carne de porc tocata
  • 3 cepe albe
  • 3 cepe rosii
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel mai mare
  • cca 50 ml ulei
  • cca 30 masline
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • 200 g mozzarella
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella:

Aluatul foitaj l-am scos de la congelator  si l-am lasat sa se dezghete, fiind vara se dezgheata repede. Apoi mi-am adunat din gradina legumele, lea-m curatat si spalat. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul si dovlecelul le-am ras pe razatoarea mica. Am pus ulei in tuci, am lasat sa se incinga si am adaugat ceapa, morcovul si dovlecelul stors bine, am adaugat un pic de sare si am lasat cca 10 min sa se caleasca. Apoi am adaugat si cari am lasat sa se caleasca cca 20-30 min, pana scade toata zeama formata. Am scos amestecul din tuci intr-un castron. Separat am amestecat 4 oua si 2 albusuri cu sare, piper , am adaugat maslinele maruntite si mozzarela, acest amestec l-am incorporat in amestecul de carne si legume. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am asezat o foaie de aluat foitaj, am intins amestecul peste foaie, apoi am taiat fasii di cea de a doua foaie si am format un fel de grilaj. Am amestecat 2 galbenusuri cu un pic d elapte si am uns placinta. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt placinta pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos placinta din cuptor si am lasat-o sa se mai raceasca , apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Perisoare de curcan cu marar