Placinta cu carne si bere

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2015 | 4695 vizualizari

 

Un aperitiv aromat si picant. Chiar daca are in compozitie bere, merge de minune cu o halba de bere sau un pahar de vin.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (400 gr) congelate,
  • 500 gr carne tocata,
  • 2-3 cepe verzi,
  • 2-3 fire usturoi verde,
  • 1 leg marar,
  • sare,
  • piper,
  • 7 oua,
  • 500ml bere,
  • 1 plic praf de copt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si bere:

Foile de palcinta se lasa la dezghetat la temperatura camerei.

Carnea se caleste in un pic de ulei cu ceapa tocata marunt si usturoiul. Se tine pe foc pana scade toata apa. Se adauga mararul si se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit, se adauga praful de copt si un ou intreg.

Se tapeteaza o tava cu jumatate din foile de placinta. Fiecare foaie se unge cu putin ulei. Se pune carnea, apoi se acopera cu restul foilor, la fel, unse cu ulei. Cu un cutit bine ascutit se taie placinta. Cele 6 albusuri se bat spuma tare cu sare si piper. Se adauga galbenusurile, pe rand si se bate in continuare. La urma, se adauga berea, cate putin. Se toarna compozitia peste placinta si se lasa sa stea 20 min.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]