Placinta cu carne si ciuperci

de Criss in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2011 | 23735 vizualizari

 

Pe langa tartele sarate, imi plac tare mult si placintele sarate, produsele de patiserie, desi e stiut faptul ca nu sunt prea sanatoase. Asta e....nu gatesc zilnic asa ceva. Pana acum n-am facut niciodata placinta cu carne si era timpul sa incerc si asa ceva. Evident am adaugat si ciuperci si data viitoare am sa exclud carnea si am sa pun doar ciuperci. Oricum a fost foarte buna si asa, lasand la o parte faptul ca n-am sa mai cumpar ever carne tocata de la Kaufland si asta pentru ca e foarte neplacut sa te trezesti cu bucatele de os printre dinti.

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet aluat foietaj (Linco folosesc eu)
  • -1 kg carne tocata (amestec vita+porc am folosit)
  • -500 g ciuperci
  • -3oua
  • -2 cepe
  • -sare, piper, boia iute
  • -1 lingura gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ciuperci:

Ceapa se toaca si se caleste in ulei, se adauga  carnea tocata, se caleste si carnea pana isi schimba culoarea, se adauga ciupercite taiate cubulete, sare, piper, boia iute si se fierbe pana scade zeama lasata de carne si ciuperci. Nu trebuie fiarta foarte mult, astfel, daca e prea multra zeama, se mai poate arunca din ea o lingura-doua. Lasam carnea sa se raceasca si adaugam apoi 3 oua batute si o lingura de gris. Intr-o tava unsa cu ulei punem jumatate din aluat. Peste aluat presaram gris, apoi punem amestecul de carne, acoperim cu a doua foaie, ungem deasupra foaia cu galbenus de ou si introducem tava in cuptor pentru 35-40 minute. Lasam sa se racoreasca putin, apoi taiem placinta .  

E foarte buna, am sa o repet cu siguranta insa am sa toc acasa carnea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionela2682 1

08.06.2011, 19:43

Mie -mi place ...

Criss 1

09.06.2011, 08:31

Ionela, si mie-mi place si sotul meu a cerut o portie noua pe sambata.

iliemihaic 1

02.12.2011, 17:47

Trebuie incercata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]