Plăcintă cu cartofi

de Ade200 in Mancaruri de post, 20 Feb 2011 | 24695 vizualizari

 

O mâncare ieftină, uşor de făcut şi delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 cratiţă de 5l cu cartofi
  • 8 cepe mari
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • piper
  • cimbru(opţional)
  • ulei

Aluat:

  • 1 kg de făină
  • 80 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1-2 linguri de sare
  • cam 600 ml apa călduţă
  • 4 linguri de ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu cartofi:

Se fierb cartofii în apă clocotită cu sare, nu de tot, cam 15-20 de minute. se scurg, se lasa la răcit, apoi se dau prin răzătoarea mare.

Ceapa se taie mărunt şi se căleşte bine în ulei mai mult(pe foc mediu, cu capac).

Când e moale, se adaugă sare, piper, boia şi se amestecă toate cu cartofii.

Se face un aluat ca de pizza şi se lasă 30 de minute să crească. se împarte în 4. Se fac 4 foi, întinse pe planşta înfăinată. se ung 2 tăvi cu ulei, se pune o foaie, se înţeapă cu furculiţa.

Umplutura se împarte în 2 şi se pune peste foaia de jos. deasupra se pune cealaltă foaie. Se înţeapă cu furculiţa, se unge cu ou bătut şi se coc 1 oră la foc mediu. Le-am copt deodată în cuptor, le-am schimbat între ele dupa 30 de minute să se coacă la fel.

Când sunt rumenite bine, se scot, se taie şi se mănâncă fierbinţi sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post (cu nuca si karob)