Placinta cu cartofi

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2010 | 7191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • .500 g faina
  • .circa 300 ml apa calduta
  • .25 g drojdie uscata
  • .1 lingurita sare
  • .1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura
  • .1 kg cartofi
  • .ulei
  • .5 fire ceapa verde
  • .5 fire usturoi verde
  • .1 legatura marar
  • .cimbru
  • .unt cat o nuca
  • .1 ou
  • .sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi:

Aluatul l-am facut la masina de paine.

Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu putina sare si putin ulei.Cand sunt gata fierti ii scurgem de apa.

Separat, intr-o cratita se inabuse in putin ulei ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga cartofii si se amesteca bine.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam  o parte din marar si cimbrul si amestecam bine.

Aluatul se imparte in doua.Ungem un vas de yena cu putin unt.Intindem prima foaie de aluat  astfel incat sa acopere si peretii vasului, punem umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat.Batem un ou si ungem placinta cu el.Dam la cuptor pana se rumeneste.Lasam sa se raceasca , presaram marar tocat marunt si servim cu smantana.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries