Placinta cu dovleac

de Lau in Dulciuri, 25 Noi 2011 | 6336 vizualizari

 

by ina cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • UMPLUTURA
  • dovleac
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • ghimbir
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul il curatam si il dam prin razatoarea mare (grea munca), acoperim cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc pentru a lasa sirop. Scurgem bine siropul, amestecam continuu, eu la final am adaugat si un pic de ghimbir.

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga faina, praful de copt, esenta de vanilie. Mai intai mixam cu mixerul cat putem dupa care framantam cu mana, trebuie sa iasa un aluat care sa nu se lipeasca de maini.

Impartim coca in 2, pe care le intindem cu faceletul, (eu le-am intins subtire). Ungem o tava cu ulei si faina si adaugam priam foaie, o intepam putin cu furculita dupa care adaugam dovleacul, adaugam a 2 foaie si dam la cuptor pentru cca 30 minute. Lasam sa se raceasca in tava dupa care pudram cu zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac