Pentru aluat avem nevoie de:
Pentru compozitie avem nevoie de:
Suplimentar:
Incepem prin a coace nucile pentru a le conferi un gust mai placut. Astfel, setam functia BAKE la o temperatura de 150 grade si un timp de coacere de 20 de minute.
Cat se coc nucile, pregatim aluatul. Cernem faina, formam o adancitura, punem drojdia sfaramata si peste aceasta cele 2-3 linguri cu apa. O lasam la dospit aproximativ 10 minute, dupa care adaugam restul ingredientelor: zaharul si oul, smanatana si iaurtul, toate la temperatura camerei. Framantam aluatul cu ajutorul celor 2 linguri cu ulei. Acoperim apoi vasul cu un servet de bucatarie si il lasam intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, trecem merele prin razatoare si le asezam intr-o sita pentru a-si lasa siropul. Amestecam apoi marul ras cu zaharul, scortisoara, sucul si coaja de lamaie.
Din aluatul crescut, intindem o foaie nu foarte groasa. Adaugam compozitia de mar ras impreuna cu nucile coapte si stafidele. Uniformizam si rulam foia. O strangem in forma de spirala si o asezam in vasul uns in prealabil cu unt. Batem oul cu iaurtul si omogenizam. Cu acest amestec ungem placinta, fiind astfel pregatita pentru coacere: Din MENU setam functia BAKE la o temperatura de 180 grade si timpul de coacere - COOKING TIME - la 50 de minute. Cand timpul s-a scurs, ridicam usor capacul si lasam sa iasa tot aburul format. Pastram placinta in vas lasand-o sa se raceasca treptat. POfta buna!
1
Cu cat este mai groasa placinta, cu atat timpul de coacere este mai mare.