Placinta cu spanac

de mari_sasi in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2013 | 3880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 15 lg ulei
  • 15 lg lapte
  • 2 lg zahar
  • 1 praf copt
  • sare
  • 400 gr faina
  • UMPLUTURA:
  • 1.5 kg spanac
  • 0.500 branza
  • 3 oua
  • pesmet
  • 1 ceapa mare (sau 3-4 fire ceapa verde)
  • sare
  • piper
  • DECOR
  • -1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Spanacul oparit se caleste impreuna cu ceapa,apoi cand acesta  este aproape rece se amesteca cu branza si ouale batute.

Foaia: uleiul se amesteca cu laptele si cu zaharul,praful de copt se amesteca cu faina si cu un praf de sare apoi se adauga peste amestecul lichid. Aluatul se imparte in doua foi.

Pe tava unsa cu ulei si tapetata cu faina am asezat prima foaie am presarat pesmet apoi spanacul, am adaugat si cea de a doua foaie. Inainte cu 10 minute de a o scoate din cuptor am uns-o cu un ou batut.

Pentru copt am folosit tava 32/44 si am copt-o pt 40 minute la 160 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baniţa bulgaresca