Aluatul este excelent pentru orice fel de placinta sarata.
Mai intai preparam maiaua. Intr-un bol mic, punem apa calduta cu lingura de zahar si drojdia. Lasam deoparte 5 minute.
Intr-un bol mai adanc, cernem faina si adaugam in mijloc maia, oul, laptele si uleiul. Framantam. Adaugam si lingurita de sare. Nu lasam sarea sa intre in contact direct cu drojdia, altfel aluatul nu va mai creste.
Acoperim bolul si lasam deoparte intr-un loc cald, ferit de curent, pana se dubleaza ca marime.
Preparam umplutura. Ceapa se curata si se taie. Se caleste, dupa ce s-a inmuiat putin adaugam spanacul si tinem pe foc pana scade apa. Condimentam cu sare si piper. Lasam sa se raceasca.
Ungem tava cu ulei. Daca le vreti ca cele prajite, puneti in tava putin mai mult ulei.
Impartim aluatul in mai multe bucati, depinde ce marime vrem sa aiba placintele. Intindem fiecare bucata cu sucitorul, cat mai subtire, punem umplutura la mijloc si impaturim. Asezam in tava cu partea impaturita in jos.
Dupa ce am terminat toate bucatile, se da tava la cuptor, se rumenesc placintele pe o parte si se intorc pe cealalta parte.
Se servesc calde sau reci.