Placinta cu varza

de kamy in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2011 | 16856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.faina
  • 2 oua
  • 270 ml.lapte
  • 2 ling.zahar
  • 1 lg.sare
  • 2-3 ling.ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • varza
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Cernem faina,facem un "crater"in mijloc,unde punem,ouale,zaharul drojdiuta, incepem sa turnam laptele caldut si cu o furculita le incorporam incetul cu incetul.Cand nu se mai poate cu furculita,bagam mana si incepem sa framantam.Punem sarea.

Cand obtinem un aluat uniform si elestic,punem uleiul si mai framantam 5 min.Acoperim cu un servet curat si lasam la dospit 30 min.

In acest timp ne ocupam de varza.

O taiem fideluta,o frecam bine cu putina sare si o punem la calit in putin ulei.Cand e gata,punem o ling.de boia dulce(sau iute ,daca va place mai picant)sare,piper dupa gust si putin cimbru sau marar.

Ungem blatul cu ulei,scoatem aerul din aluat,luam cate o bucata,pe care o intindem uniform cu mana,punem varza pe jumate din bucata,umezim marginea cu putina apa si lipim marginile bine,cu ajutorul unei furculite.

Prajim placintele in ulei.

Le servim reci sau calde.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

mai mult piper in varza ptr.placinte,da un gust mai bun

2

scuze,dar la ultima poza m-au lasat acumulatorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta rulada