Placinta cu varza

de Criss in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2015 | 4286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat: 
  • 330 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600 g faina
  • 1 lingurita drojdie + 2 linguri faina
  • 1 lingura unt moale/margarina/untura
  • 1 galbenus de ou pentru uns placinta
  • Umplutura: 
  • 1-2 verze (aproximativ 2 kg)
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Varza se taie fasii subtiri ca pentru salata si se freaca cu sare. Se lasa 15-20 minute pana se inmoaie. Se pune varza intr-o oala in care se pune si uleiul si se caleste varza. Daca va place mai mult fiarta decat calita, adaugati si o cana de apa. Se condimenteaza cu mult piper. (Mie imi place varza calita simpla, nu adaug nimic altceva dar daca vreti puteti cali o ceapa impreuna cu varza, puteti adauga marar, boia de ardei, etc. )   In cuva masinii de paine se pune mai intai apa, apoi uleiul, sarea si zaharul, apoi faina si ultima e drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si crestere (la masina mea e nr. 8) si ea isi face treaba singura. In fix o ora si 30 minute avem un aluat pufos, crescut.  Rasturnam aluatul crescut pe planseta de lucru usor infainata.  Separat amestecam cele doua linguri de faina cu o lingura unt moale/margarina/untura. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si ungem deasupra amestecul de faina cu untura, rulam si taiem sulul in doua bucati egale din care vom intinde doua foi.  Punem prima foaie in tava, presaram o lingura de gris care are rolul de a absorbi excesul de lichid din umplutura, punem varza calita, acoperim cu a doua foaie. Intepam placinta din loc in loc cu o furculita, ungem cu galbenus de ou si introducem tava in cuptor pentru 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Criss 1

20.12.2015, 16:46

Multumesc mult.

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:01

foarte buna!

Criss 1

21.12.2015, 10:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cocorada ardeleneasca