Dovleacul nu s-a numarat printre legumele care imi plac,dar acum mi-am schimbat parerea!
Curatam de coaja si razuim dovleacul, lasand apoi in putina apa ca sa se inmoiae dupa care stoarcem bine. Amestecam intr-un vas dovleacul cu zaharul, grisul, ouale di smantana. In alt vas mai mic, punem cele 4 linguri de zahar cu scortisoara si nucsoara si amestecam putin lasand deoparte. Intr-o tava unsa in prealabil cu unt, asezam prima foaie apoi o ungem cu unt, urmand a doua, la fel unsa cu unt, si a treia la fel cu unt, dupa care punem jumatate din compozitie si apoi presaram din vasul mic cu zaharul si scoartisoara, si urmeaza iar sa punem 3 foi , procesul fiind la fel ca mai sus, iar restul de compozitie si restul de zahar cu scortisoara, si iar ultimile foi unse cu unt fiecare. Cand asezati foile, lasati cam 5 cm din foaie pe marginea tavii ca sa putem inchide placinta, ptr a nu se scurge din compozitie.
Cand e gata, intepam cu un cutit de-a lungul si latul placintei, stropim cu putina apa, si presaram putin zahar. Punem la cuptorul preincalzit la 180C( depinde de cuptor, eu il pun la 160 ptr ca e puternic la programul cu aer rotativ) ptr cca o ora. Se serveste si rece si cald. Cand s-a mai racit putin, putem presara putin zahar pudra si putina scortisoara pe deasupra.
E usor de facut, dar necesita timp!
1
Daca nu sunteti sigura ca va place, puteti face doar jumatate din compozitie, asa am facut si eu!