Pentru toti pofticiosii si pofticioasele:)))...este super, bai, da super mega buna:P
Lasam pachetul de foi foi de placinta sa se dezghete. Intre timp ne ocupam de umplutura: branza de vaci eu am avut facuta in casa si am mizat-o la robot pt a o face cat mai fina. Untul si uleiul se pun la incins intr-o tigaie, se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para. Se adauga treptat laptele cald, se amesteca mereu pana crema se ingroasa si da cateva clocote. Se adauga pe rand cate un galbenus, vanilia si indulcitorul si se mai lasa 2 minute pe foc. Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga treptat branza, se amesteca pt incorporare. Albusurile batute spuma cu un praf de sare, se adauga la crema de vanilie cu branza, se amesteca usor sa nu se scoata tot aerul din albusuri.
Pt asamblare: se ia cate o foaie de placinta, se unge cu o pensula din silicon cu ulei, se pun cate 2 linguri din umplutura, se distribuie crema cu dosul unei linguri pe toata suprafata foii de placinta, se ruleaza pe lungime si se pune foaia in tava mare a aragazului tapetata cu foaie de copt. Asezam sulurile de placinta in forma de melc, pana la epuizarea foilor si a cremei. Se amesteca ouale cu laptele si vanilia si se pun deasupra peste placinta. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-35 minute, pana placinta se rumeneste deasupra.
Se serveste simpla sau pudrata cu zahar pudra vanilat.
Sa va fie de bine!!