Placinta (melcisori ) cu mere

de Gicuta in Dulciuri, 17 Ian 2016 | 4441 vizualizari

 

In ton cu vremea de-afara :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500-550 g faina
  • un ou
  • 250 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1,500 kg mere
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita scortisoara(sau dupa gust)

In plus: ulei pentru uns foile

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta (melcisori ) cu mere:

 

Aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine  pana iese un aluat care nu se lipeste de maini.

Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul .Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi .Le lasam la odihnit pana pregatim   umplutura.

Umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si cotoare si le dam pe razatoarea mare. Le punem la calit cu zaharul .Cand merele s-au calit si a scazut zeama pe care si-au lasat-o, inchidem focul si  adaugam scortisoara.Le lasam la racit.

Dupa ce merele s-au racit incepem sa formam placintele.

Picuram ulei pe masa de lucru,luam o foaie de aluat si o intindem in forma de patrat cu sucitorul pana devine transparenta.Punem umplutura cam pe un sfert de foaie in partea de jos, apoi o rulam si ii dam forma  de spirala.Asezam placintele intr-o tava in care am asternut hartie de copt si le ungem cu ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 35 de minute, pana se rumenesc  frumos.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta (melcisori ) cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pierogi cu branza dulce si fructe