Delicioasa si foarte aromata....By Ruxy....stiti voi ce aroma se simte dimineata la prima ora in bucatarie cand ai o asemenea placinta la cuptor? Va spun eu...de vis frumos...
Mod de preparare placinta" Mere-Pere":
Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat bun si se lasa putin la dospit pana preparam umplutura de mere-pere.
Merele si perele se rad cu tot cu coaja astfel incat ne vom bucura de antioxidanti din plin...
Apoi se amesteca cu zaharul, vanilia si scortisoara.
Intindem doua foi din aluatul putin dospit.
Eu intind de regula aluatul direct pe hartia de copt( pergament) apoi o asez in tava unsa cu putin ulei( tava de cuptor).
Se pun apoi cele 3 linguri de gris pe foaie si compozitia de mere-pere pe toata suprafata foii, iar deasupra foaia a doua pe care eu am intins-o tot pe hartia de copt apoi am intors-o si am asezat-o deasupra si am desprins usor pergamentul.. Se inteapa foaia cu furculita din loc in loc.
Am pus prajitura la copt in cuptorul incins la 180 grade pentru 40 de minute.
Am pus deasupra sosul facut prin amestecarea oului cu smantana, vanilie si zahar pudra. Si am dat din nou la cuptor pentru aprox. 7 minute.
Lasam placinta sa se raceasca apoi o taiem si o pudram dupa dorinta.